Δρ. Γεώργιος Φλώρος
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET)
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεία
ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ;


Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης μου στη Ιατρική Σχολή είδα ότι μου ήταν εύκολο να συνεννοηθώ με τους ψυχικά ασθενείς, χωρίς φόβο, αλλά με την αίσθηση ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και κυρίως να τους βλέπουμε ως ανθρώπους πρώτα και ασθενείς έπειτα.  Μετά τις βασικές σπουδές μου στην Ιατρική, τη θητεία μου στον Ε.Σ ως οπλίτης-ιατρός και την θητεία υπαίθρου συνειδητοποίησα ακόμη δύο πράγματα - ότι οι ασθενείς μου αισθάνονταν άνετα να μου μιλούν για τα προβλήματα τους και ότι εγώ μπορούσα να βρω τον χρόνο για να τους ακούω. Αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι ο νέος αιώνας θα είναι ο αιώνας του εγκεφάλου με έστρεψαν στην επιλογή της Ψυχιατρικής ως Ιατρικής ειδικότητας.

 Ήταν ένας μακρύς δρόμος, γεμάτος ενδιαφέροντες ανθρώπους, συναδέρφους, συνεργάτες και ασθενείς. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στους πανεπιστημιακούς μου δασκάλους που οργάνωσαν και κράτησαν με νύχια και δόντια το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ψυχιατρική της Β' Πανεπιστημιακής Κλινικής όπως και όσους εργάστηκαν και εργάζονται ώστε να υλοποιηθεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ερευνητικής Μεθοδολογίας της Ιατρικής του Α.Π.Θ. Η προσφορά τους ήταν για μένα ανεκτίμητη. Μία φιλόξενη ακόμη αγκαλιά βρήκα στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, τα μέλη της οποίας επιτελούν σημαντικό έργο στην ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην πόλη μου. Το σημαντικότερο ταξίδι έχει ξεκινήσει όμως με τους φίλους συνεργάτες στην Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και παρέμβασης σε ένα εξελισσόμενο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής.

Ελπίζω να μείνω πεινασμένος για νέα γνώση για πολύ καιρό ακόμα, όσες ώρες και αν έχω αφιερώσει επειδή το ταξίδι είναι για μένα τουλάχιστο συναρπαστικό. Και αυτός είναι και ο λόγος που η Ψυχιατρική συνεχίζει και πιστεύω θα συνεχίζει να είναι για μένα κάτι παραπάνω από βιοπορισμός.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ;ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΙΑΤΡΕΙΟΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ